Sunday, May 13, 2012

pre exam syndrome

"kenapa la aku tak study awal-awal."

"kenapa aku masuk bidang ni.kalau ambil bidang lain kan senang."

"belajar 6 tahun untuk dapat degree masuk kerja tetap tak boleh buat apa-apa."

Bisikan-bisikan dalam hati ketika exam makin dekat.Yang lebih ekstreme,

"rasa macam nak stop je"

Juga dalam diri pasang azam "next exam aku nak study sungguh2 dari awal"

Dan masa study week ini jugaklah sakit-sakit kepala,selsema hingga menyebabkan kadang2 sukar nak tidur dan bersin kuat tak henti.
Stress boleh melemahkan sistem immune badan.
Erm,stress sangat ke atau sekadar perubahan musim.

Sebenarnya otak tengah tepu,mengarut sebentar dalam blog.
Exam Internal Med
mini-osce:15/5
osce: 17/5
Doakan.
ada perkara,apabila rasa makin menyusahkan dan makin menyerabutkan hidup,mesti terfikir untuk patah balik.
Tetapi apakan daya manusia berpegang pada janji.

seorang kawan disini baru dapat anak.tahniah!!
Gestational age 32 minggu.semoga ibu dan bayi sihat.

p/s:
-kawan yang baru dapat anak,umurnya muda setahun tapi dah dapat anak.

-semalam buang tabiat post dalam open talk.tgk twitter ada yang tak puas hati.haha,dah agak.
tetiba rasa sensitif sebab lihat ahli permai terutamanya makin pandang enteng pergaulan bebas atas nama profesionalisme atau urusan kerja.Nak stalk gambar akhawat juga sudah mudah sekarang,dalam fb syabab pun ada gambar yang zoom in dan akhawat merelakan.Yang tak tahan berbalas komen dgn gembira pula tu.

Mungkin ini yang hendak dicapai dalam akhawat kehadapan dan punya sama kedudukan seperti lelaki.
Takut-takut apabila perkara asas diabaikan menjadi hijab bantuan Allah.

Manusia akan diuji dengan kata-katanya,semoga jika suatu hari aku tersilap langkah ada yang sudi bimbing untuk kembali.

No comments:

Post a Comment

komen dan pendapat amat dialu-alukan..