Monday, April 23, 2012

Takdir tak silap

Pasti selalu kita dengar "tak larat nak study hard.nanti result bukan gempak mana pun"

Akui kadang-kadang (malah selalu) akan timbul perkara seumpama ini dalam diri.Menyebabkan malas untuk bersusah-payah sikit kerana hasil yang bakal diperoleh tidak berbaloi.

"aku memang tak mampu.nak buat camne"

Kemudian terfikir perkara ini boleh jadi juga timbul sebab untuk membenarkan diri kita tidak berusaha sehabis baik.Bukan kita percaya kita tak mampu tetapi untuk membenarkan diri bermalas-malasan dengan alasan kalau buat elok-elok hasil tetap tidak memberangsangkan.

I guess destiny is not the path given to us but the path we choose for ourselves.
-filem Megamind-

Kerana kita tahu bukan senang untuk mendaki gunung yang tinggi.Mujahadah bukan suatu perkara yang mudah.

Newton's First Law (Law of Inertia)
a body remains at rest or in motion with a constant velocity unless acted upon by an external force

atau boleh rujuk AQ surah Ar-Ra3d ayat 11.


Irbid sekarang tengah hangat dengan pilihanraya.Tahun ini dengan kaedah pencalonan baru,agak menarik suasana pilihanraya tahun ini.
Yang tak menarik,tak tahu nak undi siapa tahun ni,banyak muka baru yang tak kenal tambah-tambah akhawat.Tak tahu nak tolong kempen siapa.Inilah akibat tak aktif dalam bermasyarakat,banyak junior2 yang aku tak kenal bagaimana diorg bekerja.

*alhamdulillah orang tak kenal sangat aku dan tahu dulu belajar Matri,kalau tak habis buruk nama Matri.Sampai sekarang tak berani isi Matri dalam profile fb.Sini ramai ex-matri yang jadi tumpuan masyarakat dan bagus2.Taknak mencemarkan mereka.

No comments:

Post a Comment

komen dan pendapat amat dialu-alukan..