Thursday, March 15, 2012

penat *sigh*

*post personal.xde manfaat.x perlu baca

rasa macam perlu jumpa psychiatrist.
seriously sukar untuk mengelak rasa itu.malah seperti satu tekanan jiwa.letih untuk hadapinya.

Bicara yang belum habis.

Setuju dengan saranan seorang rakan apabila diajak untuk study group "taknak aku.nanti bila tengok orang lain dah banyak tahu,banyak study rasa inferior.aku tak suka rasa camtu."
Penyelesaiannya, LARI/MENGELAK.
Erm, sometimes it can be applied in other situation and i've applied it. Boleh melangkah dengan jejak sendiri tanpa dibayangi.

Kata-kata "kita punya potensi besar untuk bermimpi kecil" tak boleh dijadikan pegangan.Membuatkan diri terasa sukar kerana memasang impian yang terlalu besar dek percaya diri mampu lakukannya.
Pemuda sepatutnya mempunyai kemahuan dan keinginan yang mendalam dalam mencapai impian.Owh mungkin ini yang dikatakan jadi tua sebelum tua.

Berbicara pasal mujahadah,sungguh merindui suasana zaman sekolah menengah.Dari segi lain mungkin  kurang sikit banding mujahadah dalam akademik.Tapi sekarang akademik pun tidak.

************ 

Satu peristiwa yg menunjukkan kadang-kadang aku mampu sebenarnya (ini untuk penyedap diri):
2-3 hari lepas result osce paed keluar.Ketika itu,semua pelajar ada perjumpaan dengan ketua department dan habis pukul 1.Result 1 jam setengah selepas itu.Pasrah,malas menunggu untuk melihat result.Menjangkakan pasti teruk.Pesan kepada kawan untuk tolong tengokkan.Sms ngan dia,erm ok boleh tahan juga not bad(sebenarnya teruk juga cuma lebih drp yg dijangka).
Alhamdulillah.Aku memandang pasti kerana doa orang lain.

-Tiap kali nak tulis sesuatu yang agak emosi mesti tak jadi takut nanti ada orang yang tak sepatutnya baca terbaca.Begitu juga di fb dan twitter.

-Lastly,pesan untuk diri sendiri jangan lupa Syria.Jujur apabila terbaca berita dari sana,kadang-kadang rasa hati dalam keadaan sakit kronik tahap severe.




1 comment:

  1. Tahniah, Semoga diberikan kekuatan untuk lebih berusaha

    ReplyDelete

komen dan pendapat amat dialu-alukan..