Friday, January 13, 2012

dialog minggu ini

383582_10150541695938633_825818632_8937685_409653905_n-gambar hiasan- 
cemburu tengok orang lain dah habis exam dan bercuti ntah kemana-mana.
 

(diedit dari perbualan sebenar)

A: nanti kalau aku ada anak dan dia belajar kat Jordan,kalau dia sakit aku call Faris untuk tengokkan.

B: hmm.itulah untung kita ada kawan dari negara lain.

A: aah.kalau sakit kat Syria ada kawan.Kat Saudi ada kawan.Palestin ada kawan.

B: (mengangguk setuju)

A: nanti kalau Palestin sudah dibuka dan nak pergi sana,kita ada kawan Palestin.

B: tapi kan nanti bila Palestin dah dibuka,aku dah takde kot.

A: kenapa pula?

B: sebab dah syahid untuk bebaskan Palestin.

Smile

Selalu orang melaung-laungkan dimana Sultan Muhammad Fateh yang kedua,dimana Salahuddin kedua!!

Jalan-jalan di satu blog ni,menarik iktibar dari hadis janji Allah untuk pembukaan Constantinopel.

“Constantinople (kini Istanbul) akan jatuh ke tangan tentera islam. Rajanya adalah sebaik-baik raja, tenteranya adalah sebaik-baik tentera
(Hadith riwayat Imam Ahmad).

Yang perlu diambil iktibar bukan sahaja pada sebaik-baik Raja tetapi juga pada sebaik-baik tentera.

Tak mengapalah jika ramai berkejar untuk menjadi panglima,aku jadi prebet pun cukuplah
(walau nak jadi prebet pun bukan sesuatu yang senang)


tengok trailer macam gempak.di pawagam bulan Februari ni.dvdrip confirm lambat lagi keluar.

No comments:

Post a Comment

komen dan pendapat amat dialu-alukan..