Saturday, December 10, 2011

great power great responsibility

Mesti korang pernah tengok cerita spiderman kan? Kalau tak pernah tengok memang sikah habis.

Ada satu dialog dalam cerita tersebut Uncle Ben sebut pada Peter Parker,
“great power come with great responsibility”

Selalunya orang akan quote ayat ni untuk beritahu kelebihan/kekuatan yang ada pada kita datang bersamanya amanah.Setiap apa yang ada pada kita Allah akan persoalkan.Tenaga,harta,masa ke mana ia dibelanjakan.Dalam hadis pun ada sebut jika tak silap tapi tak ingat.(camna nak ngaku daie,hadis pun tak ingat)

Tapi aku terfikir,kalau kita tak nak ada apa-apa kekuatan/kelebihan/tanggungjawab boleh tak? supaya tiada ada apa yang perlu dipersoalkan ke atasnya.

380029_187728971319374_100002468176296_361610_733923307_ntahun depan kalau balik gambar family bukan lg 7 orang.^_^

 

Picture1rasanya hari tu dah disable timeline tapi awat muncul balik? camna nak disable terus? bosan ar sebab fb tak update untuk semua lagi.

2 comments:

  1. boleh.

    tidak perlu hidup dan tidak perlu memiliki iman.

    kerana peluang dihidupkan itu sendiri membawa kepada tanggungjawab., apatah lagi iman yang dianugerahkan.

    ReplyDelete

komen dan pendapat amat dialu-alukan..