Tuesday, September 6, 2011

Eid ul-Fitri 1432

Sejak kedatanganku ke Jordan,telah 4 kali melalui 1 syawal.2 kali di Jordan dan 2 kali di Jordan.

Not bad la beraya di Jordan.Siapa kata beraya di perantauan tak meriah? takbir ke rumah pelajar perempuan dan banyak undangan open house.

Mengimbau kembali beraya time 1st year dulu,tak semeriah seperti tahun ni.Waktu tu mungkin masih baru di Jordan.Ketika itu juga excited merasai raya di perantauan.Sebelum itu tengok dalam paper ada ruang salam perantauan dan excited juga nak hantar.Apabila dah nak masuk tahun 4,dah tak kisah semua tu.

Masa 1st year dulu ada juga batch masak buat open house.Bila kenang kembali,lawak pula memikirkan menu(spagheti) yang dihidangkan ketika itu.Baru sebulan lebih bertapak di Jordan masa tu dan memasak untuk banyak orang.Sudah semestinya skill memasak ketika itu tersangatlah beginner.

IMG_0091antara juadah yang dimasak oleh syabab batch2008 tahun ni

IMG_0057Yarmuk08 dan JUST08.Family besar di Jordan

IMG_0150tahun ni gambar raya keluarga tak cukup korum

raya2011

  • Junior-junior baru sudah mula datang ke Irbid.Kali ni dari Matri agak ramai.
  • Aku rasa perlu beri ruang kepada yang lebih layak.Senioriti bukan pengukurnya.Kasihan kereta yang sepatutnya boleh pergi 200 km/j terpaksa pergi 50km/j sahaja.
  • Cuti kian menghampiri penghujung.Tinggal seminggu je lagi.List to do waktu cuti separuh pun belum terlaksana.Banyak lagi movie-movie yang belum ditonton.LOL.
  • Minggu ini,ada beberapa sahabat yang akan re-sit exam.Doakan kejayaan mereka.

~semoga sebulan Ramadhan yang telah berlalu dapat memberi kita bekalan yang cukup untuk menempuh hari-hari yang mendatang~

No comments:

Post a Comment

komen dan pendapat amat dialu-alukan..