Tuesday, September 13, 2011

2nd Half of Journey

11 september 10 years ago is the time to remember by all over the world.And 11 september 2011 is the time for all of you to remember because your life will never be the same anymore.Your past life was finished 5 minutes ago.…
-aw kama qal Dr.Rami-

Aku tak tahu apa yang dah berubah setakat ni.Paling ketara dari berbaju T dan seluar jeans ke jamiah kepada berbaju kemeja dan berseluar slack atau khakis dan apabila ada orang telefon tanya kat mana akan dijawab “aku ada kat hospital” :P Minggu ni belum lagi ber”lab coat” putih dan ber”stetoscope”.So malas lagi nak capture gambar.Tunggu next week kot. :d

Masa zaman 1st year dulu excited nak melangkah ke alam klinikal apabila melihat aura senior2 klinikal.Kini dah melangkah ke alam klinikal rasa macam nak patah balik walaupun baru 2 hari.Tak tahan woooo.Biasanya kelas 3 jam sehari.Sekarang kena keluar rumah 7 pagi dan balik dekat pukul 4.Sebelum ni tak perlu fikir nak iron baju tapi sekarang tiap-tiap hari kena iron baju.Kan best kalau ada ……(ok dah mula nak merepek)

Dr Rami ada juga bagitahu aw kama qal,
“medicine is like a marathon.anybody can start but not everybody can finish it.Somebody may stop run early.”
Gerun kan bila dengar camtu.Semoga ALLAH beri kekuatan untuk meneruskan perjalanan sebagai hamba-NYA insya’ Allah.

أنت مسلم طبيب قبل أن تكن طبيبا مسلما

4 comments:

  1. nak join kenduri tahun depan??? Fikir beratus kali,timbang buruk baik bukan sekadar untuk dunia sahaja

    ReplyDelete
  2. mg Allah kuatkan langkahmu

    ReplyDelete

komen dan pendapat amat dialu-alukan..