Wednesday, December 15, 2010

Winter Collection

 

Post kali ni bukan nak promosi pakaian,beg tangan,kasut atau aksesori musim sejuk.~~

Jordan ni bukan macam negara2 belah western europe sana tu yang bila sejuk boleh capai negatif degree celcius.Jordan juga bukan mcm kat mesir yang bila sejuk walaupun x keluar asap dari mulut,student2 sana tetap pakai baju berlapis macam sejuk dekat europe.=) kiranya Jordan tengah-tengah.

Bagi warga Jordan secara generalnya,bukan seronok sangat nak jumpa winter.Season paling best ialah masa perubahan musim.Masa tu memang best.Tak sejuk sangat dan x panas sangat.Orang ramai menanti kemuncak winter hanyalah sebab nak salji.Betul x?? aku pun nak juga rasa salji Jordan.Sedih kan walaupun dah 3 tahun kat Jordan tapi tak pernah rasa salji kat Jordan.Bila la salji nak turun kat Irbid.Kat Ajloun ada la tapi malas la nak pegi.

Winter 2008/2009

DSCN1952 mahal gambar ni.keh3.(matila aku klu ada dak Jordan baca,dah la mutakhir ni sensitif sikit).Gambar ni diambil di bukit Buldan,Syria.

Winter 2009/2010

DSC_5409 ni pulak dekat Oukamedien(ntah betul ntah salah ejaan dia),Morocco.

Winter 2010/2011

ist2_2228037-question-mark-box

rasanya kali ni dah takde salji kot.Ikut planning cuti bulan 1 ni x pergi ke negara yang sejuk sangat.jadi macam dah pasrah tak akan rasa salji tahun ni(padahal dlm hati masih berharap salji turun kat Irbid).Tak boleh nak bagi adik aku yang kecik tu bising.hehe.

Pernah terdengar satu kisah.Masa zaman dahulu(tak pasti zaman bila) telah berlaku perang masa musim sejuk.Ketika itu tentera Islam berada dalam kapal.Tiba2 barang kepunyaan salah seorang tentera Islam itu terjatuh dalam laut.Para tentera-tentera yang lain terus terjun ke laut untuk mencari barang yang terjatuh itu.
pandai2 la cari kesimpulan dari sirah ni=))

6 comments:

  1. Tak pandai la nak buat kesimpulan yang sirah last tuh.

    MasyaALLAH akhi lama betul ana rasa tak baca blog yang penuh mutiara mutiara nih.Rupanya ana tak follow lagi patutla.Banyak yang dah terlepas.MAri la datang sini winter nih.Sini tak sejuk tak panas.Kira ok jgk la.Hahaha.Dah 3 tahun ye akhi anta.Bila gradnya tu agak agak?

    Hari tu ada org jordan datang sini.Tapi perempuan.Ingat nak kirim buah tangan untuk org org jordan.Tapi segan.Ma'a taufiq wa najah akhi.Doakan ana yang nak exam dah ni :D

    ReplyDelete
  2. byk la mutiara...batu tar ada la.

    pasal sirah tu.bila dah tinggal kat tempat sejuk ni,baru tahu betapa sejuknya sejuk.tapi tentera Islam sanggup terjun dalam kesejukan tu demi shbt mereka.

    dlm hati hajat gak nk ke rusia.tp xtau bila.rasanya org jordan yg pergi rusia tu senior medic thn 4.sbb ada terbaca blog dia.doakan ana gak.exam awal bulan dpn..

    ReplyDelete
  3. hehe.
    bila lemah lemah baca blog org org qawi nih
    naik balik syu'ur.

    hehe.InsyaALLAH ma'a taufiq wa najah akhi.sama sama kita doa mendoakan.

    kalau anta jumpa rijal sampaikan salam .rindu kat dia. kim salam kat sahel skali.

    best la duk irbid. ramai akhi akhi qawi qawi. moga dalam rahmat ALLAH selalu semua. jaga diri jaga hati.

    ReplyDelete
  4. member se-ski dkt oukameidenJanuary 7, 2011 at 11:11 PM

    wah, setuju dengan kata2 sahabat di atas, lama x dengar sentuhan fawwaz.. rindu rasenya.. sheikh qawi~!

    aku tgk gmbar pertama tu fawwaz..hbs la.. hehe.. x perlu risau, izzah itu kena ada..

    apa2 pon all the best sheikh!

    sekian..

    ReplyDelete
  5. aduh,jgn terpedaya dgn komen2 diatas.dusta semata-mata.

    aku lg mendambakan sentuhan hg.

    ReplyDelete
  6. Haish mana ada dusta fawwaz.
    Semuanya benar belaka.

    ReplyDelete

komen dan pendapat amat dialu-alukan..