Saturday, May 29, 2010

Hajat Doa

Bismillahirrahmanirahim…

Semalam,konvoi Lifeline4gaza telah mula bergerak dari Turki menuju ke Ghazzah.Sejak itu juga tak senang duduk dibuatnya.Nak study pun tak senang.Padahal exam nak dekat dah.Tertanya-tanya apakah perkembangan terkini konvoi kemanusiaan tersebut.Gerun bila terbaca ancaman-ancaman Israel ke atas konvoi tersebut.Mereka yang terlibat dalam konvoi tersebut memang benar-benar insan terpilih.

Ops,sebelum tu,bagi sesapa yang tertanya-tanya Lifeline4gaza tu apa.Kat bawah ni ada link rujukan untuk ketahui lebih lanjut ttg lifeline4gaza.[jgn segan2 utk klik]

laman web rasmi lifeline4gaza

Twitter lifeline4gaza

Facebook Fan Page

Ni sumber dari Malaysia.Konvoi ni membabitkan dari banyak negara.Tak kira muslim atau non-muslim.Selain tu,boleh juga tgk Twitter Freegaza.Kalau follow twitter,insyaAllah maklumat updated sikit.

Kat bawah ni,juga ada di ‘embed’ kan live broadcast dari kapal induk konvoi,Mavi Marmara.Yang ni konfem updated.Sapa yg internet laju tu bolehlah streaming untuk tahu perkembangan terkini terus dari laut meditteranean.

Peranan Kita

Kita juga sebenarnya berperanan dalam misi ini.Sebarkan maklumat mengenai projek lifeline4gaza pada kawan-kawan,saudara-mara,keluarga dsb supaya lebih banyak tangan-tangan yang menyokong dan mendokong untuk kelancaran projek ini.Sumbangan juga sebenarnya masih terus dibuka.Projek ini bukan sekali saja.Mereka bercadang untuk pergi lagi selepas ini.Jadi teruskan menderma dan menembak doa.[rujuk poster kat bawah ni untuk menyumbang]

29060_122939947736889_105881276109423_172300_4980917_n

Dalam kesempatan ni, hajat juga doa kalian untuk saya yang akan menghadapi final exam tidak lama lagi.

2/6    mid term RS

6/6    final RS

10/6  final CVS

15/6  final HLS

Allah memang telah menjanjikan kemenangn untuk umat Islam dan semoga kita tergolong dalam golongan yang menang.

No comments:

Post a Comment

komen dan pendapat amat dialu-alukan..