Thursday, February 12, 2009

Pengalaman Pertama

 

Assalamualaikum semua.Semoga kita semua dibawah perlindungan Allah dari maksiat-maksiat yang menjauhkan kita dari Allah.

Agak lama saya x update blog ni.Kata cuti kenapa x update.Sepatutnya cuti lagi banyak masa kan?Kemana la menghilang penulis AILAZ’S TERRITORY ni.Sebenarnya saya telah menjelajah ke Syria.Dalam masa 2 minggu 2 kali saya ke Syria.Kali pertama dgn member2 JUST dan kali kedua menemani 2 orang pak cik dari Malaysia.Tapi dalam ruangan ni bukan nak cerita ttg bercuti di Syria.Mungkin entry lepas ni kalau diizinkan Allah.Kali ni cuma nak tayang gambar2 yang mungkin membuatkan orang kat Malaysia cemburu dan mungkin juga member2 JUST.hahaha

Gambar apa tu?Tengoklah kat bawah…..

DSCN1948   DSCN1945 DSCN1964

dah la luar sejuk,dalam pulak sejuk

 DSCN1966DSCN1970jumpa jugak Rijal setelah lama tidak bertemu

DSCN1952

Alhamdulillah telah diizinkan Allah untuk dapat juga merasai nikmat salji.Sebelum ni fikir diri ni akan seronok bila jumpa salji.Terlompat-lompat,berlari-lari dan baling-baling salji.Tapi semua tu tak berlaku.Taktau sebab apa.Mungkin salji ni sebenarnya sama saja seperti nikmat-nikmat lain seperti nikmat cahaya matahari.Takkan nak terlompat-lompat kot.Seronok memang seronok,itu tak dinafikan.Tapi yang lebih penting bangga lah kita dengan nikmat Iman dan Islam sebab bukan sebarangan orang yang berpeluang merasai 2 nikmat terbesar itu.

Gambar ni diambil di bukit Buldan Syria.Mula-mula tak rancang nak pegi tapi hari tu hujan agak lama.Sahabat2 sana cakap mungkin ada salji. Jadi tunggu apa lagi,pergi la.

3 comments:

  1. Salam. Boleh tak tukar 'dengki' dengan 'sedikit jealous/cemburu'. Dikhuatiri wujud salaherti...from abah

    ReplyDelete
  2. ooo..nak bagi dengki yer..
    x pe rijal nnt ana lak
    g syria..insyaALLAH
    ..tunggu ana rijal.

    ReplyDelete

komen dan pendapat amat dialu-alukan..